Nova generacija Volkswagena: Passat B7 na bh. tržištu

Bez autora
Jan 10 2011

U zgradi ASA Holdinga u Sarajevu u ponedjeljak je predstavljena i zvanično uvedena na tržište automobila u BiH nova generacija Volkswagen passata - B7. Uz svjež vizuelni identitet i veći nivo kvaliteta, passat B7 ima namjeru nastaviti puteve uspjeha koje su počele prethodne generacije. Novi passat znatno se razlikuje od prethodnika, iako možda na prvi pogled ne djeluje tako. Sam prednji dio donosi novi identitet, ali novi koncept ogleda se i u blatobranima, vratima, bočnim elementima i zadnjem dijelu, koji je sada klasičniji. S novim passatom rođene su nove ideje kroz inovativne sisteme, a proporcije su vrlo slične onima kod prethodne generacije. U početku komercijalizacije na tržištu BiH Volkswagenov passat biće ponuđen sa dva motora u nekoliko verzija. Tako će osnovu činiti benzinski 1.8 TSI sa 160 KS, a tako pogonjen passat s ručnim šestostepenim mjenjačem i Comfortline paketom opreme košta 43.500 KM s porezom na dodanu vrijednost.

Nova generacija Volkswagena: Passat B7 na bh. tržištuU zgradi ASA Holdinga u Sarajevu u ponedjeljak je predstavljena i zvanično uvedena na tržište automobila u BiH nova generacija Volkswagen passata - B7.

Kako je naglašeno tokom prezentacije, uz svjež vizuelni identitet i veći nivo kvaliteta, passat B7 ima namjeru nastaviti puteve uspjeha koje su počele prethodne generacije. Novi passat znatno se razlikuje od prethodnika, iako možda na prvi pogled ne djeluje tako. Sam prednji dio donosi novi identitet, ali novi koncept ogleda se i u blatobranima, vratima, bočnim elementima i zadnjem dijelu, koji je sada klasičniji. S novim passatom rođene su nove ideje kroz inovativne sisteme, a proporcije su vrlo slične onima kod prethodne generacije.

U početku komercijalizacije na tržištu BiH Volkswagenov passat biće ponuđen sa dva motora u nekoliko verzija. Tako će osnovu činiti benzinski 1.8 TSI sa 160 KS, a tako pogonjen passat s ručnim šestostepenim mjenjačem i Comfortline paketom opreme košta 43.500 KM s porezom na dodanu vrijednost. Ponuda dizelskih motora za sada će u BiH biti sastavljena od 2.0 TDI agregata u verzijama sa 140 i 170 KS. Tako je najpristupačniji dizelski passat koji pogonjen dvolitarskim dizelašem snage 140 KS i uz Comfortline paket opreme do registracije košta 48.200 KM.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik